Biografia


1Sinevara” neix el 2001 per donar forma i sentit a diversos anys d’experimentació sonora. La formació esdevé un punt de trobada entre persones que comparteixen les mateixes inquietuds musicals ben paleses en els cinc treballs que han desenvolupat fins avui.

En el seu itinerari s’han anat distanciant progressivament de l’experimentació per donar pas a la creació de peces que es mouen entre la senzillesa melòdica i la complexitat estructural, entre la tranquil·litat atmosfèrica i la intensitat emocional. Aquesta evolució s’ha vinculat al fet que tots els membres són compositors i intèrprets alhora i participen per igual en el procés creatiu sempre arrelat en la improvisació.

Tal vegada uns dels trets més singulars del grup ciutadellenc recau en estalonar la seva música amb imatges extretes de films del cinema d’autor més desconegut. La incorporació d’aquestes imatges en els seus directes no són un acompanyament visual anecdòtic, sinó que conformen un projecte global coherent i unitari. D’aquesta manera, la seva música acaba per convertir-se en una espècie de Banda Sonora que alhora esdevé el guió de les seves projeccions. Aquest és un dels principals secrets que expliquen l’acceptació per part del públic d’una música paisatgística que, com ja hem dit, parteix de l’experimentació i la improvisació, però que conté o justifica el soroll per donar pas a la melodia i la textura.

1  Text escrit per Macià Coll, col·laborador del diari Menorca en art i música.